Ugrás a tartalomra

30 napra felfüggesztik a fegyverek és katonai felszerelések exportját

2023.07.13
13:46
2023.07.13
13:53
Forrás
B92, Novosti.rs
Erről Aleksandar Vučić szerb elnök döntött a köztársasági elnökről szóló törvény és a szerb fegyveres erőkről szóló törvény alapján, az ország biztonsági helyzetének bonyolultsága miatt.

A határozat alapján az államfő javaslatot tesz a kormánynak a fegyverek és katonai felszerelések exportjának 30 napos felfüggesztésére vonatkozó cikkely elfogadására - értesült a Novosti. Információi szerint a megadott határidő lejárta után az államfő a Nemzetbiztonsági Tanáccsal közösen dönt arról, lesz-e hosszabbítás. A határozatban Vučić követeli továbbá, hogy a Szerbia területén lévő gazdasági egységekben tárolt, gyártott vagy gyártási fázisban lévő fegyvereket és katonai felszereléseket a szerb fegyveres erők és a Védelmi Minisztérium rendelkezésére bocsássák.

fegyverek
export

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.