Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Fontos látni az előrehaladást

2023.11.08
19:19
2023.11.08
19:43
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Fontos, hogy Szerbia az európai úton haladjon, de mindeközben szem előtt tartsa nemzeti érdekeit - jelentette ki a szerb államfő. Aleksandar Vučić a Prva Televízióban reagált az Európai Bizottság Szerbiáról szóló legfrissebb jelentésére.

Hangsúlyozta, jó látni, hogy az ország a 34 tárgyalási fejezetből 31 esetében előrelépést ért el. Kiemelte, a média terén elért legutóbbi sikereket, amelyeket az új médiatörvény elfogadása is alátámaszt. Emellett arról is szólt, hogy még számos akadály áll Szerbia előtt, beleértve a Belgrád és Pristina közötti kapcsolat normalizálását.

Az Európai Bizottság a Szerbiáról szóló jelentés bemutatásakor egyértelműen elismerte az ország előrehaladását több kulcsfontosságú területen - mondta Ana Brnabić, miután Emanuele Giaufret-val, az EU szerbiai küldöttségvezetőjével tárgyalt a téma kapcsán. A szerb miniszterelnök kiemelte, nincsenek jelentős lemaradások a reformok terén. Az a legfontosabb, hogy az Európai Bizottság egyértelműen elismerte Szerbia előrehaladását az európai integrációs folyamatban - fogalmazott Brnabić. Hozzátette, a jelentésben egyetlen olyan rész sincs, ahol visszaesést jegyeztek volna fel a tavalyi jelentéshez képest. Erre Szerbia polgárai büszkék lehetnek - hangsúlyozta a kormányfő.

jelentés
Európai Bizottság

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.