Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Közös cél a 2027-es Expóra való felkészülés

2024.01.07
14:47
Forrás
Pink TV, Tanjug
Az Expo felemeli és fejleszti az országunkat - mondta Aleksandar Vučić a Pink Televízió vendégeként. A teljes programtervezetet január 20-a körül ismertetik - jelentette be az államfő.

Minden fejlesztésnek 2026. december 1-ig be kell fejeződnie - tette hozzá. Azt mondta, az élet minden területén lényegi változások lesznek, több város pedig annyira megváltozik majd, hogy rájuk sem ismerünk. Csak az Expo környékének rendezésére, ami objektumok és a vasút építését is magába foglalja, 1,7 milliárd eurót költenek majd.

Az elnököt a kötelező sorkatonai szolgálat újbóli bevezetésének lehetőségéről is megkérdezték. Azt válaszolta, hogy először meg akarja hallgatni a katonai vezérkar véleményét, azután nyilatkozik. Ha a kötelező szolgálat mellett is döntenének, ez akkor sem tudna megvalósulni néhány hónapon belül. Először elő kell készíteni, rendbe kell hozni a kaszárnyákat, ami időbe telik, 100-120 napot vehet majd igénybe.

Aleksandar Vučić
2027
Expo
sorkatonai szolgálat

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.