Ugrás a tartalomra

Alkotmánybíróság elé vinni Vajdaság pénzelését!

2012.09.23
11:37
A Szerbiai Alkotmánybíróságnál kellene eljárást indítania Vajdaságnak a tartomány pénzelése miatt
A Szerbiai Alkotmánybíróságnál kellene eljárást indítania Vajdaságnak a tartomány pénzelése miatt. Ezt a javaslatot a Vajdasági Magyar Szövetség is támogatja - emelte ki  Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti képviselője. A politikus szerint alkotmányellenesek a költségvetési rendszerről szóló törvényben eszközölt módosítási javaslatok. Ezek alapján ugyanis a tartomány nem kapja meg a köztársasági költségvetés 7 százalékát. A VMSZ-es képviselő továbbá hozzátette: a beterjesztett törvényjavaslatok azt írják elő, hogy a tartománynak szánt hét százalékot az adóbevételekből pénzelt kiadásokból számítsák ki. Ez viszont komoly csapda, mert lehet, hogy csak két-három ember tudja majd az országban, mekkora is ez az alap, ez pedig teret ad a visszaéléseknek is. (Tanjug)
Vajdaság
költségvetés

Most

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.