Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Államok nem támogatja az izraeli ellentámadást

2024.04.14
07:39
2024.04.14
11:30
Forrás
Pannon RTV
Joe Biden amerikai elnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon egyeztettek.

Joe Biden amerikai elnök közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, hogy az Egyesült Államok nem fog segíteni semmilyen izraeli ellentámadásban Irán ellen – jelentette az amerikai sajtó magas rangú amerikai adminisztrációs tisztviselőkre hivatkozva.

A CNN jelentése szerint az üzenetet Biden és Netanjahu telefonbeszélgetése során továbbították. Az Axios jelentése szerint Biden azt mondta Netanjahunak, hogy az Egyesült Államok ellenezni fog minden izraeli ellentámadást Irán ellen, és nem vesz részt abban.

Biden megszakította hétvégi delaware-i útját, hogy megvitassa a közel-keleti eseményeket a Nemzetbiztonsági Tanács tagjaival. Az ülést követően amerikai elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államok segített Izraelnek semlegesíteni szinte az összes drónt és rakétát, amelyet egy Izrael elleni "példátlan támadás" során lőttek ki.

"Izrael rendkívüli képességről tett tanúbizonyságot, hogy megvédje magát, és még egy példátlan támadást is legyőzzön – ezzel egyértelmű üzenetet küldve ellenségeinek, hogy nem tudják hatékonyan veszélyeztetni Izrael biztonságát" – áll Biden hivatalának közleményében, miután egyeztetett Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel.

Biden azt mondta, hogy ő és más nyugati vezetők "egységes diplomáciai választ fognak koordinálni" az iráni támadásra, jelezve, hogy katonai válasz jelenleg nincs szóban.

A közlemény szerint az Izrael elleni támadás csak katonai létesítmények ellen irányult.

Amerikai Egyesült Államok

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.