Ugrás a tartalomra

Az elnökválasztás második fordulója van ma Szlovákiában

2024.04.06
16:45
2024.04.07
15:43
Forrás
Magyar Nemzet, Világgazdaság
Még ma eldől, ki lesz az új elnök.

A második fordulóba Ivan Korčok korábbi külügyminiszter, az ellenzék jelöltje, illetve Peter Pellegrini jelenlegi házelnök, a kormánypárti szociáldemokraták jelöltje jutott be. A választás első körében a továbbjutó két jelölt mellett még négyen szereztek 1 százalékot meghaladó támogatottságot, többségük a második fordulóban Peter Pellegrinit támogatja.

Szlovákiában csaknem hatezer választóhelyiség nyílt meg országszerte szombat reggel hét órakor, ezzel megkezdődött az ország történetében a hatodik közvetlen államfőválasztás második, döntő fordulója. A voksoláson mintegy 4,3 millió szavazásra jogosult szlovákiai választópolgár vehet részt.

A választás hivatalos végeredményének nyilvánosságra hozatala vasárnap várható.

Szlovákia
elnökválasztás
Ivan Korčok
Peter Pellegrini

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.