Ugrás a tartalomra

Az Európai Unió megkezdi az uniós csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával

2024.03.22
07:08
Forrás
MTI
Erről döntöttek a tagállamok állam- és kormányfői a brüsszeli EU-csúcson.

Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke csütörtök este a közösségi oldalára feltöltött üzenetben hangsúlyozta: Bosznia-Hercegovina helye az európai családjában van. Az Európai Tanács döntése kulcsfontosságú lépést jelent az ország uniós útján - húzta alá. A kemény munkát most folytatni kell, hogy Bosznia-Hercegovina tovább fejlődjön az ország népének akarata szerint - tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

Az európai uniós tagországok állam- illetve kormányfői decemberi ülésükön zöld jelzést adtak a csatlakozási tárgyalások megkezdésének Ukrajnával és Moldovával. Döntésük szerint a tárgyalások azután indulhatnak meg, hogy az országok az uniós bizottság bővítési jelentésében meghatározottak szerint megteszik a megfelelő lépéseket. A vezetők akkor azt is kifejezésre juttatták, hogy készek megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával, amikor az ország kellő mértékben eleget tett a tagsági kritériumoknak.

Bosznia-Hercegovina
Európai Unió
EU-csúcs

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.