Ugrás a tartalomra

Az osztrák államfő beiktatta az új kormányt

2020.01.07
13:22
Forrás
MTI
Az osztrákok azt várják, hogy olyan kormányuk legyen, amely nyugodtan és lelkiismeretesen tevékenykedik az országért - mondta Alexander Van der Bellen ausztriai államfő ma a beiktatás előtt.

Az államfő arra intette az Osztrák Néppárt és a Zöldek által alkotott kormánykoalíció tagjait, hogy bánjanak óvatosan a hatalommal. Sebastian Kurz lett a kancellár, Werner Kögler pedig az alkancellár. A hivatalba lépő kormány holnap kezdi meg munkáját. A kabinet több szempontból is rekordot dönt: a Néppárt és a Zöldek először vesznek részt közösen kormányzati munkában, Kurz pedig második hivatali ciklusának kezdetén is a legfiatalabb kormányfő az Európai Unióban.

Ausztria
kormány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.