Ugrás a tartalomra

Az SZHP átadta választási listáját Belgrádban

2024.04.07
13:37
2024.04.07
13:44
Forrás
Pannon RTV
Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje a befutó, 45. helyen szerepel az Aleksandar Vučić - Beograd sutra listán.

A Szerb Haladó párt és koalíciós partnerei átadták ma a Belgrádi Választási Irodának az Aleksandar Vučić - Beograd sutra, vagyis Belgrád holnap nevet viselő önkormányzati listát és a körülbelül húszezer támogatói aláírást. A június másodikai önkormányzati választásokon az SZHP polgármesterjelöltje Aleksandar Šapić lesz. Az átadásnál jelen volt Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt elnöke is.

Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje a befutó, 45. helyen szerepel az Aleksandar Vučić - Beograd sutra listán. A Belgrádban élő több ezer magyarnak is kijár az érdekképviselet! - írta Facebook posztjában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ elnöke kiemelte, pártja büszke arra, hogy önállóan méretteti meg magát a parlamenti választásokon és azokban az önkormányzatokban, ahol a magyarok nagyobb számban, hagyományosan élnek, azonban nagyon fontos, hogy ott is legyen képviselője a pártnak, ahol esélytelen az önálló választási lista indítása. Dr. Pásztor Bálint bejegyzésében a megköszönte a Szerb Haladó Pártnak a lehetőséget és a partnerséget, valamint azt is, hogy a VMSZ-t is kiemelték a választási lista elnevezésében. Kérek mindenkit, aki Belgrádban jogosult szavazni, vegyen részt a június 2-ai fővárosi választásokon és szavazzon a mi listánkra – zárta sorait a VMSZ elnöke.

Szerb Haladó Párt
Dr. Pásztor Bálint
önkormányzati választások
Belgrád

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.