Ugrás a tartalomra

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor és Aleksandar Vučić

2024.03.02
13:18
2024.03.02
17:04
Forrás
MTI
Belgrádba érkezett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ahol Aleksandar Vučićtyal, Szerbia elnökével folytatott munkamegbeszélést.

A tárgyaláson a magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok mellett az ukrajnai háború, a Nyugat-Balkán - így Szerbia - európai integrációja és a nemzetek szuverenitásának ügye is szóba kerül - közölte az egyeztetés kapcsán a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Aleksandar Vučić Instagram-oldalán azt írta, a két ország és a két nép kapcsolata történelmi csúcson van. Úgy fogalmazott, a nehéz idők és a komoly kérdések mindig könnyebbek, ha megoszthatod őket őszinte partnerekkel és barátokkal. Hozzátette, éppen ezért fogadja mindig örömmel Orbán Viktort, akivel aktuális témákról beszélt, mint például Koszovó helyzete, a gazdasági növekedést célzó tervek, vagy Szerbia és Magyarország kapcsolatainak további erősítése. Büszke vagyok országaink kapcsolatára, amely történelmi csúcson van. Éljen a szerbek és a magyarok, Szerbia és Magyarország barátsága - tette hozzá a szerb államfő.

Belgrád
Orbán Viktor
Ukrajna
Aleksandar Vučić
háború
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.