Ugrás a tartalomra

Biden szerint súlyos következményei lehetnek egy esetleges orosz győzelemnek

2024.01.20
16:29
2024.01.20
16:35
Forrás
Pannon RTV
Ha kilépünk, és Oroszország legyőzi Ukrajnát, mit gondolnak, mi fog történni a balkáni országokban, és mi lesz Lengyelországtól Magyarországig? – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Joe Biden amerikai elnök szerint Oroszország győzhet, ha az Egyesült Államok nem nyújt segítséget Ukrajnának. Moszkva ebben az esetben heteken vagy hónapokon belül megnyerheti a háborút. Ha kilépünk, és Oroszország legyőzi Ukrajnát, mit gondolnak, mi fog történni a balkáni országokban, és mi lesz Lengyelországtól Magyarországig? – tette fel a kérdést Biden.

Erre reagált Milorad Dodik, aki azt mondta, az Egyesült Államok elnöke félrevezeti a közvéleményt, félelmet terjeszt és háborúra szólít fel. A Boszniai Szerb Köztársaság elnöke hozzátette, a múltban ennek a térségnek a népei naivak voltak, mások érdekeit a sajátjuk fölé helyezték, és tragikus árat fizettek. Dodik rámutatott, hogy a balkáni szerbek elkötelezettek a béke, az együttműködés és a haladás mellett. Végül javaslatot tett az amerikai elnöknek, és annak a néhány európai vezetőnek, aki még hallgat Bidenre, hogy Bosznia-Hercegovina megérdemli, hogy tárgyalásokat kezdjen az EU-val.

Joe Biden

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.