Ugrás a tartalomra

Budapesten influenszerek szerveztek tüntetést a kegyelmi ügy kapcsán

2024.02.16
20:34
2024.02.16
21:52
Forrás
HIrado.hu, MTI. Pannon RTV
Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartanak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Budapesten, a Hősök terén.

Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel szerveztek tüntetést magyarországi internetes influenszerek a budapesti Hősök terére.

A szervezők előzetesen azt írták: oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy felemeljék hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. A felszólalók arról beszéltek: a gyermekek bántalmazása ellen és az áldozatok védelmében gyűltek össze a Hősök terén. Gulyás Márton baloldali aktivista állt elsőként színpadra. Én szerencsés vagyok, mert biztos családi háttérrel nőhettem fel, de vannak gyerekek, akiknek a nevelését rábíztuk a társadalomra és sajnos mindannyian elbuktunk ebben. Éppen ezért ez a mai tüntetés azért szerveződött, hogy végre ennek megálljt parancsoljunk – mondta Gulyás Márton. Az aktivista arról beszélt: nem a gyermekvédelmi intézményekben dolgozó szakemberek ellen, hanem értük demonstrálnak, ők ugyanis önzetlen és csodálatos munkát végeznek amiért hála és köszönet jár nekik.

Az aktivista után felszólaló Osváth Zsolt ugyanakkor azt mondta: az intézményekbe beférkőző gyermekbántalmazóknak nincs bocsánat. A tüntetésen többek között még felszólalt Pottyondy Edina magyar youtuber és Azahriah is. A tüntetést a kegyelmi üggyel kapcsolatban tartották.

Novák Katalin tavaly április 27-én megkegyelmezett a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. Novák Katalin múlt szombaton az ügy miatt lemondott az államfői posztról. Varga Judit pedig lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról és az EP-lista vezetéséről. Az egykori magyar igazságügyi miniszter Facebook oldalán jelentette be visszavonulását. Azt írta akkor, hogy az elnöki döntés ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalja.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az ügy kapcsán alkotmánymódosítást kezdeményezett, amely lehetetlenné tenné, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson, ezzel megelőzve azt, hogy a jövőben ilyen jellegű döntés születhessen.

tüntetés
botrány
Budapest

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.