Ugrás a tartalomra

Büntetőeljárás megindítását kezdeményezi az ügyészség a leváltott katalán kormány ellen

2017.10.30
15:16
2017.10.30
18:46
Forrás
MTI
Büntetőeljárást kezdeményezi a spanyol állami főügyész a volt katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt.

 A beszámoló szerint José Manuel Maza hétfőn Madridban tartott sajtótájékoztatóján döntését azzal indokolta, hogy a katalán parlamentben múlt pénteken elfogadták a „Katalán Köztársaság” függetlenségét kinyilvánító javaslatot. A kereseteket a spanyol központi büntető illetve a legfelsőbb bírósághoz nyújtják be.

A spanyol ügyészek figyelmeztetése szerint a katalán elnököt akár harminc évre is börtönbe lehetne zárni azért, amiért egyoldalúan kikiáltotta Katalónia függetlenségét és Spanyolországtól való elszakadását. Ha ugyanis lázadás szítása miatt emelnek vádat Puigdemont ellen, az súlyos bűnténynek minősül és a legsúlyosabb ítélet akár harminc év letöltendő börtönbüntetés is lehet.

Katalónia
büntetőeljárás
katalán kormány

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.