Ugrás a tartalomra

Családlátogatóban járt a szerb elnök

2019.12.30
20:39
2020.02.28
17:56
Forrás
Szerbiai RTV
Kilencgyermekes egyedülálló anyát látogatott ma meg a szerb elnök Laćarak faluban. A 35 éves Jovanka Đurićnak hét fia és két lánya van, férje két éve hunyt el.

A család a 15 ezer dináros családi pótlékból él, és abból, amit az anya megkeres a cukrászdában, amit nemrég nyitott. Aleksandar Vučić azt ígérte, hogy Mitrovica község és az állam segít majd nekik a ház bővítésében. A szerb elnök úgy fogalmazott, Jovanka egy hős a mai világban. Azt is kiemelte, hogy azoknak az intézkedéseknek, amelyeket a natalitás növelésére láttak elő, már látszik a hatása, ugyanakkor hozzátette, az alacsony természetes szaporulat nincs közvetlen kapcsolatban a gazdasági helyzettel. 

családlátogatás
Laćarak
Aleksandar Vučić

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.