Ugrás a tartalomra

A családtámogatási rendszerről beszélt a szerb kormányfő

2023.07.17
11:50
2023.07.17
11:59
Forrás
Pannon RTV
Szerbia további anyagi támogatást biztosít az ötödik és hatodik gyermeket vállaló családoknak is, ahogyan azt a szerb államfő is bejelentette - nyilatkozta Ana Brnabić szerb kormányfő a Pink Televízió esti műsorában.

Hozzátette, ez nem egyszeri, hanem havi, állandó támogatás lesz, mint a második, harmadik, negyedik gyermek esetében. Brnabić arról is beszélt, hogy rendkívül sikeres a népesedéspolitika Szerbiában, azonban van még tennivaló.

Emellett az egészségügyi ellátórendszer állapota is szóba került, amivel kapcsolatban a kormányfő azt mondta, az kifejezetten társadalomorientált. A gyermekek külföldön történő kezeléseinek társfinanszírozásában előrelépés történt 2014 óta, ettől az évtől kezdve ugyanis minden évben megemelték az erre a célra szánt költségvetést.

Ana Brnabić
családtámogatás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.