Ugrás a tartalomra

Diákok és a hozzájuk csatlakozó fiatalok vonultak az utcákra Belgrádban

2023.12.25
13:58
2024.04.17
13:33
Forrás
Szerbiai RTV, Nova.rs
Este a Szerbia az erőszak ellen csoportosulás fog tüntetni.

Ismét tüntetnek Belgrádban. Ezúttal diákok és a hozzájuk csatlakozó fiatalok vonultak az utcákra, eltorlaszolták az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium bejáratát. A 11 órakor kezdődött megmozdulás részvevői a december 17-i választások megismétlését követelik, mivel szerintük számos törvényt és jogszabályt sértettek meg az eljárás során. Miután lejárt az egyetemi hallgatók által az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériumnak adott határidő, a tüntető fiatalok lezárták Belgrád két forgalmas utcáját. 345 egyetemi tanár is a támogatásukról biztosította őket. A fővárosi utcák blokádját a hallgatók is megerősítették.

Ezt megelőzően a szerb parlament választási kampányt felügyelő bizottsága ma szavazattöbbséggel elutasította Slobodan Prvanović ellenzéki képviselő javaslatát, hogy szabálytalanságok miatt érvénytelenítsék a december 17-én tartott előrehozott parlamenti, tartományi, illetve egyes településeken és városokban tartott helyhatósági választásokat.

A Szerbia az erőszak ellen csoportosulás is újabb tüntetést jelentett be mára, ők 18 órakor gyülekeznek majd a Köztársasági Választási Bizottság épülete előtt.

tüntetés

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.