Ugrás a tartalomra

Donald Tusk: az Európai Néppártnak felül kell vizsgálnia eddigi álláspontját a Fidesz tagságáról

2020.04.02
14:49
2020.04.02
15:17
Forrás
MTI
Tusk szerint számos aggály vetődött fel azzal kapcsolatban, hogy Magyarország a világjárványt állandó veszélyhelyzet kihirdetésére használta.

A Fidesz-tagsággal kapcsolatos álláspontjának felülvizsgálatára szólította fel ma az Európai Néppártot Donald Tusk a pártcsalád tagjainak írt nyílt levélben. A néppárti vezető azt írta, a rendkívüli intézkedéseknek a koronavírus-járvány megfékezését kell szolgálniuk, nem pedig a kormányok hatalmának kiterjesztését állampolgáraik felett. „Politikailag rendkívül veszélyes és erkölcsileg elfogadhatatlan a világjárványt állandó veszélyhelyzet kihirdetésére használni” – szögezte le. Tusk szerint ez az oka annak, hogy számos aggály vetődött fel a magyarországi helyzettel kapcsolatban. Jelenleg legfontosabb feladat a járvány megfékezése, azonban hamarosan eljön az ideje, hogy a pártcsalád felülvizsgálja a Fidesz tagságával összefüggő álláspontját – írta levelében Donald Tusk.

Donald Tusk
Fidesz
néppárt
tagság
állandó veszélyhelyzat
koronavírus
fertőzés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.