Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: A tartományin is 6-os rajtszámmal

2023.11.21
21:48
2024.04.17
13:01
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
6-os számmal adta át tartományi választási listáját a Vajdasági Magyar Szövetség, tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

A lista élén Juhász Bálint áll, amelyet további 119 tettre kész magyar polgártársunk követ - tette hozzá. A bejegyzésében VMSZ megbízott elnöke úgy fogalmaz, külön bizakodásra ad okot, hogy mindössze négy óra alatt 6526-an írtak alá a szükséges 2000 fő helyett. A VMSZ a vajdasági magyar összefogást és a vajdasági autonómiát képviselve indul a megmérettetésen - írja dr. Pásztor Bálint.

6-os sorszámmal indulhat tehát december 17-én a Vajdasági Magyar Szövetség a tartományi választásokon, csakúgy mint a köztársaságin is - jelentette be dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, a tartományi képviselőház előcsarnokában megtartott sajtótájékoztatón. A VMSZ már pénteken összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges érvényes aláírásszámot.

A Vajdasági Magyar Szövetség éjfél után 10 perccel nyújtotta be a Vajdasági Magyar Szövetség – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! elnevezésű választási listáját, amelyet 6526 polgár támogatott. Ez több mint háromszorosa a tartományi választási listaállításhoz szükséges aláírás-mennyiségnek. A VMSZ 4 óra alatt megszerezte az aláírásokat.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „A Vajdasági Magyar Szövetség a tartományi választásokon is részt vesz, 6-os számmal indulunk a tartományi választásokon is, ahogy a köztársasági parlamenti választások esetében is ez elmondható. Szeretném megköszönni a polgároknak, hogy ilyen nagy számban támogatták aláírásukkal a tartományi választási indulásunkat. 6526-an írták alá a támogatásunkat, illetve támogatták aláírásukkal a listánkat, még a pénteki nap folyamán. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy azért nem adtuk át korábban, csak ma a listát, mert a hatos számot vártuk, hogy azonos rajtszámmal tudjunk indulni mindkét választáson.”

A VMSZ ezek után párhuzamosan folytatja kampányát a köztársasági és a tartományi voksolásra. Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta, fontos, hogy a vajdasági magyar közösségnek a VMSZ színeiben erős érdekképviselete legyen Újvidéken és Belgrádban is. Bejelentette: a tartományi lista vezetője Juhász Bálint lesz.

Juhász Bálint, tartományi listavezető, VMSZ: „A tartományi és az országos választásokon is 6-os számmal indulunk, és arra kérjük a polgárokat, hogy december 17-én mindkét listánkat támogassák, amely lista azt gondolom, hogy teljes mértékben lefedi a vajdasági magyar közösséget, a Szabadka, a Topolya és környéke, a nyugat-bácskai, a Tisza-menti, a dél-bácskai, a bánáti régió képviselői arányosan jelen vannak, fiatalok és idősek, tudományos fokozattal rendelkezők, de a Vajdaság legnagyobb részét leképező földművesek, vállalkozók, tanárok, és a szó legnemesebb értelmében vett egyszerű polgárok, emberek is szerepelnek rajta.”

A Vajdasági Magyar Szövetség teljes, 120-as listával indul a tartományi választásokon december 17-én.

Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
tartományi választási lista
Vászatások 2023

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.