Ugrás a tartalomra

Egy új korszak kezdetét jelzi Macron új kormánya

2017.05.18
10:51
Egy politikai korszak végét jelzi az új párizsi kabinet összetétele, hiszen - akárcsak Charles De Gaulle hat évtizeddel ezelőtt - Emmanuel Macron nem magukat a pártokat, hanem egyes részeiket vonja be a kormányzásba - jelentette ki Szűcs Anita Franciaország-szakértő
Egy politikai korszak végét jelzi az új párizsi kabinet összetétele, hiszen - akárcsak Charles De Gaulle hat évtizeddel ezelőtt - Emmanuel Macron nem magukat a pártokat, hanem egyes részeiket vonja be a kormányzásba - jelentette ki Szűcs Anita Franciaország-szakértő. A Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 műsorában azt mondta: nagyon izgalmas kabinet vezeti a következő választásokig az országot, a kormányban mindenki benne van, aki számít. Miután a baloldal egyik felét már maga mellé állította elnöki kampányában Macron, most a jobboldalon is elindult ez a folyamat – tette hozzá. A szakértő hangsúlyozta: Macron teljesítette azt az ígéretét, hogy a miniszterek fele nem a politikából érkezik és egyenlő lesz a férfiak és a nők száma, a kisebb kormány pedig jelzi, hogy az új államfő elkötelezett az állam karcsúsítása iránt. (hirado.hu, fotó: Tanjug/AP)
kormány
Franciaország
Emmanuel Macron

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.