Ugrás a tartalomra

Elnökválasztást tartanak Finnországban

2024.01.28
15:09
2024.01.28
15:43
Forrás
hirado.hu
Ha egyik jelölt sem kapja meg a szavazatok több mint 50 százalékát, akkor a második fordulóban a két legesélyesebb jelölt között dől el az államfői tisztség sorsa.

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Finnországban. A voksolás nagy esélyeseinek Alexander Stubb egykori miniszterelnököt, aki egy ideig a külügyi tárca élén is állt, valamint a volt külügyminisztert, a zöldpárti Pekka Haavistót tartják. Előzetes felmérések szerint a harmadik legesélyesebb Jussi Halla-aho, a finn kormánykoalícióban részt vevő Finnek párt képviselője lehet. A választáson kilencen indulnak, nincs azonban köztük Sauli Niinistö jelenlegi elnök, akinek idén jár le második hatéves mandátuma, így nem indulhat újra. A szavazóhelyiségek helyi idő szerint reggel 9-kor nyíltak meg és este 8-ig várják a voksolni érkezőket.

Ha egyik jelölt sem kapja meg a szavazatok több mint 50 százalékát, akkor február 11-én, a második fordulóban a két legesélyesebb jelölt között dől el az államfői tisztség sorsa.

Finnország
elnökválasztás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.