Ugrás a tartalomra

EP: A képviselők többsége elfogadta a 2021-2027-es uniós többéves pénzügyi keretterv módosítását

2024.02.28
12:51
2024.02.28
12:58
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja támogatta az állam- és kormányfők február elején kötött megállapodását a többéves pénzügyi keretterv felülvizsgálatáról.

Az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén a képviselők többsége elfogadta a 2021-2027-es uniós többéves pénzügyi keretterv módosítását. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja támogatta az állam- és kormányfők február elején kötött megállapodását a többéves pénzügyi keretterv felülvizsgálatáról. Ebben a megállapodásban Magyarország olyan világos garanciákat kapott, amelyeket nem tartalmazott az Európai Bizottság eredeti javaslata. Magyarország kiharcolta, hogy a magyarok pénzét nem adhatják oda Ukrajnának.

Deli Andor a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában elmondta: a Fidesz képviselőcsoportja támogatja az MFF megállapodás jóváhagyását, az Európai Tanács ülésén Magyarország világos garanciákat kapott arra, hogy a bennünket megillető uniós forrásokat csakis Magyarország használhatja fel. Deli Andor hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben fontos Európa geopolitikai megerősítése, aminek kulcseleme az EU Nyugat-Balkáni bővítése.

Ezért kiemelten támogatjuk az MFF megállapodás részét képező, Nyugat-Balkánt támogató, Reform- és Növekedési Eszközt. A Fidesz EP képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az MFF felülvizsgálatának sikeres lezárása nem fedheti el a tényt, hogy ebben a költségvetési ciklusban a tagállamoknak járó kohéziós és helyreállítási eszközök kifizetése, az Európai Bizottság hibájából, felháborítóan lassú és a helyreállítási hitelek kamatköltségei további növekedésének veszélye sem múlt el.

EP
képviselő
Deli Andor
Fidesz-KDNP

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.