Ugrás a tartalomra

EU-s vízumliberalizáció a szerb útlevéllel rendelkező koszovói szerbeknek

2024.04.23
18:53
2024.04.23
19:01
Forrás
Szerbiai RTV
Eltörölte az Európai Parlament azoknak a koszovói szerbeknek a vízumkötelességét, akik rendelkeznek a szerb Koordinációs Bizottság által kiadott útlevéllel.

Az európai parlament ma jóváhagyta a vízumliberalizációt a Koszovó területén szerb útlevéllel rendelkező személyek részére. A Matnjaž Nemac vízumeltörléséről szóló jelentését, az 597 EP képviselőből 406 szavazta meg, 97 volt ellene és 94 tartózkodott. Az EP szavazás után, az EU tanács miniszterei is el kell, hogy fogadják a beterjesztett javaslatot. Az ülés alatt, ami tegnap kezdődött és április 25-ig tart, az európai képviselők szavaznak a Nyugat-balkáni reform és növekedési tervről, amibe Szerbia is beletartozik, és a régió 6 milliárd euró támogatást kaphat 2024 és 2027 között.

Koszovó
vízummentesség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.