Ugrás a tartalomra

Február 9-én tartják a tartományi képviselőház alakuló ülését

2024.02.01
14:12
2024.02.01
14:18
Forrás
Pannon RTV, Vajma
Momo Čolaković hívta össze az ülést, aki a választások előtt feloszlatta a parlamentet.

A hatályos jogszabályok értelmében a képviselőház első ülésén megerősítik a képviselői mandátumokat, megalakulnak a képviselőcsoportok, megválasztják a képviselőház elnökét és alelnökét, kinevezik a főtitkárt, és megalakulhatnak a munkatestületek is.

Az ülést azt követően hívták össze, hogy a Tartományi Választási Bizottság január 30-án meghatározta a képviselő-választásról szóló jelentést és kiosztotta a 120 mandátumot azoknak a pártoknak és koalícióknak, akik átlépték a választási küszöböt. A választási eredmények alapján a Szerb Haladó Párt 66, a Szerbia az erőszak ellen elnevezésű koalíció 30, a Vajdasági Magyar Szövetség kilenc, a Szerbiai Szocialista Párt hét mandátumot kap majd. Ugyanennyi mandátumra számíthat az Új Demokrata Párt, illetve a Szerb Királyság Megújhódási Mozgalom koalíciója is, míg az Orosz Párt kisebbségi lista egy mandátumot kap.

tartományi képviselőház
alakuló ülés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.