Ugrás a tartalomra

Filmművészeti együttműködés Szerbia és Magyarország között

2022.02.21
14:41
2022.02.21
17:55
Forrás
MTI, Vajdasági RTV
Régészeti, filmművészeti és muzeológiai kérdésekről tárgyalt Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere hétfőn Belgrádban Maja Gojković szerb művelődés miniszterrel.

Gojković kiemelte, a két ország kapcsolata történelmi csúcson van, és fontos, hogy ez a kultúra területén is megmutatkozzon. A tervek között szerepel koprodukciók készítése, valamint olyan történelmi jelentőségű filmek készítése, amelyek mindkét ország számára fontosak - emelték ki a felek. A politikusok az Európa Kulturális Fővárosa programról is egyeztettek, hiszen 2010-ben Pécs, az idén Újvidék, jövőre pedig Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa. Kásler Miklós szerint ebben a programban is támogatni tudja egymást Szerbia és Magyarország. Mint ismeretes a két politikus 2021. novemberében kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá.

Maja Gojković
Belgrád
Kásler Miklós
filmművészeti
régészet

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.