Ugrás a tartalomra

Folytatódott ma a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd Brüsszelben

2024.04.04
18:15
Forrás
Szerbiai RTV
A tárgyalás fő témája a dinár betiltása volt Koszovóban.

A hármas találkozón ott voltak az EU képviselői is, a szereplők együttes találkozóját megelőzték a külön-külön lefolytatott tárgyalások, amelyen Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott beszélt Petar Petkovićtyal, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetőjével. Petković elmondta, nem igazán közeledtek az álláspontok a mai forduló során sem, Szerbia ugyanakkor kitartott a saját elvárásai mellett, ami a dinárt és a pénzforgalmat illeti. Hozzátette, kompromisszumos megoldásra törekedtek, Pristina azonban mindezt elutasította.

Kicsivel több mint egy hónapon belül ez a negyedik alkalom, hogy Belgrád és Pristina között az EU közvetítésével Brüsszelben tárgyaltak a dinár koszovói használatának betiltásáról. Lajčak a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy a mai tárgyalások során sikerül áthidalni a fennmaradó nézeteltéréseket.

Brüsszel
Belgrád-Pristina párbeszéd
Petar Petković
Miroslav Lajčák

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.