Ugrás a tartalomra

Fontos és nagy értékű fejlesztések Topolyán

2023.11.22
19:17
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Felépült a stadion, új parkolót alakítottak ki, elkészült a szennyvíztisztító és folyamatosan fejlesztik a 2021-ben épült diákotthont. Épül a szálloda, amelynek egy része szintén diákotthon lesz, és hamarosan elkészülhet a medencekomplexum is.

A Vajdasági Magyar Szövetség Topolyán szervezett lakossági fórumot, előtte dr. Pásztor Bálint megbízott elnök megtekintette a fejlesztéseket.

Szépen berendezett szobák, szorgalmas és aktív bennlakók, tartalmas közösségi élet és sokrétű sportolási lehetőségek. Ezek jellemzik a topolyai Diákotthont. És persze a folyamatos fejlesztések és új tartalmak. Az otthon ugyan új, de fekvése miatt az esővíz állandóan az épület alá folyt. Tartományi pályázati pénzből sikerült ezt a problémát is megoldani.

Barna Boglárka, a topolyai Diákotthon vezetője: „Ezt a betonterületet tovább próbáljuk fejleszteni, méghozzá egy kinti tanodát fogunk ebből készíteni a gyerekeknek, amit a Magyar Nemzeti Tanács fog támogatni.”

A Vajdasági Magyar Szövetség programjával összhangban a Topolya község területén folyó beruházások jelentősen javítják a polgárok életminőségét. A szennyvíztisztító már elkészült, új városi parkoló épült a TSC Aréna mellett, 20 millió euró értékben pedig az egész község területén ki fog épülni a gázvezeték.

Szatmári Adrián, polgármester: „Folyamatban van a fedett medencének a kiépítése és a hotel épületének a kiépítésére is megkötöttük a szerződést nemrégen. Ennek a szerződésnek az összértéke 315 millió dinár plusz ÁFA. A kivitelezőnek 480 nap áll a rendelkezésére, hogy befejezze ezt a projektumot. Úgy gondolom, hogy ezt az utat kell, hogy tovább járjuk, mert büszkék lehetünk azokra az eredményekre, amelyeket eddig elértünk, és szeretnénk mindenkit arra kérni, minden polgárt, hogy december 17-én szavazzon a Vajdasági Magyar Szövetségre, hogy tovább tudjuk folytatni azt a munkát, amit megkezdtünk.”

Topolya hatalmas fejlődésen megy keresztül ezekben az években, hiszen olyan objektumok épültek ki, amelyek nélkül egy település nem tekinthető városnak, és ilyen szempontból Topolya ugrásszerűen fejlődött, hangzott el a zsúfolásig megtelt színházteremben, a lakossági fórumon.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke: „Felépült a stadion, épül a városi medence, épül az egykori hotel, ahova áthelyezésre kerül a városháza, illetve egy újabb kollégium fog kiépítésre kerülni. Ezt megelőzően megtekintettük a középiskolai kollégiumot, ahol három iskolából tartózkodnak a gyerekek, és hát túljelentkezés van, úgyhogy mindenképpen fontos, hogy ezek a kapacitások is bővüljenek. Úgyhogy Topolya mindenképpen példaértékű és azt bizonyítja, hogy ahol a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben politizál a polgármester, ott komoly fejlődésre lehet számítani.”

A VMSZ tartományi, köztársasági és magyarországi eszközök idevonzásával régi álmok megvalósulását teszi lehetővé. Ezek olyan projektumok, amelyekről tíz-húsz évvel ezelőtt csak beszéltünk, most pedig vagy megvalósultak a közelmúltban, vagy pedig a megvalósulás utolsó szakaszában vannak, tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

Választások 2023
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint
Szatmári Adrián

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.