Ugrás a tartalomra

Franciaország délnyugati részén is tüntetnek a gazdák

2024.01.23
08:42
2024.01.23
08:51
Forrás
hirado.hu
Mindaddig folytatódnak a tüntetések, amíg a gazdák nem kapnak konkrét válaszokat a reménytelen helyzetükre.

A legjelentősebb francia mezőgazdasági szervezet, az FNSEA hétfő este bejelentette, hogy mindaddig folytatódnak a három nappal ezelőtt kezdődött forgalomlassító akciók, amíg a gazdák nem kapnak konkrét válaszokat a reménytelen helyzetükre, mint mondták kisebb intézkedésekkel nem elégednek meg.

A mezőgazdasági termékek ára és az alacsony jövedelem igazi válság a gazdák számára - mondta az egyik gazdaszervezet szóvivője. A francia kormány még a hét folyamán bejelentéseket ígért. Rendőrségi források szerint egyelőre csak néhány száz gazda tiltakozik Franciaországban. Gérald Darmanin francia belügyminiszter jelezte, a rendfenntartó erők nem tervezik a blokádok felszámolását, mert nem történt rongálás.

Franciaország
gazdatüntetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.