Ugrás a tartalomra

Ismét tüntettek az erőszak ellen Belgrádban

2023.07.16
08:28
Forrás
Pannon RTV
Ez volt a 11. ilyen jellegű megmozdulás.

A tömeg ezúttal is a köztársasági parlament épülete előtt gyűlt össze, majd a tüntetők a Miloš fejedelem és a Nemanja utcákon vonultak keresztül a Száva utcán az Igazságügyi Palotáig, ahol Zoran Ivošević, a Felső Bíróság nyugalmazott bírája szólt hozzájuk. Azt mondta, a bíráknak a törvények és a lelkiismeretük szerint kell dolgozniuk, nem pedig a politikusok, barátok vagy klánok szavára hallgatva.

A tüntetők egyik legfontosabb követelése most is Bratislav Gašić belügyminiszter és Aleksandar Vulin, a Biztonsági Információs Ügynökség igazgatójának leváltása volt. Ezúttal is lezárták a Gazellát, vagyis a főváros egyik legfrekventáltabb útvonalát, melyet kicsivel 10 óra előtt hagytak el, utat engedve a forgalomnak.

Szerbia az erőszak ellen
tüntetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.