Ugrás a tartalomra

Isztria megye képviselőit fogadta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke Újvidéken

2017.11.03
16:43
2024.03.19
08:37
Forrás
Tartományi Képviselőház
A két régió több évtizede jó baráti kapcsolatot ápol, így a küldöttségek olyan kezdeményezésekről tárgyaltak, amelyek az együttműködést és a régiók fejlődését is elősegítené.

Pásztor István a politikai mellett rámutatott a gazdasági együttműködés fellendítésére is, és javaslatot tett arra, hogy Isztria jövőre vegyen részt a mezőgazdasági és idegenforgalmi kiállításon. A vállalkozók minél jobb összekötése, továbbá a hazai termékek az Isztriai piacon való nagyobb részesedése mindkét régiónak jót tenne, és ez úgy érhető el, ha közvetlen kapcsolat alakul ki a vállalkozók között - emelte ki Pásztor.

Valter Flego, Isztria megye zsupánja kifejtette, hogy Vajdaság kiváló partner lehet az Unió által finanszírozott projektekben, tekintettel arra, hogy Horvátország már tagállam, Szerbia pedig az előcsatlakozás fázisában van. Hozzátette, hogy a közös projekteket mielőbb meg kell fogalmazni, hogy készen várják be a 2020-2027-re vonatkozó pályázási időszakot. A két régió közötti együttműködési szerződést még 2006-ban aláírták, ami elsősorban a turizmusra, a kultúrára, a környezetvédelemre, a mezőgazdaságra és a technológiai fejlesztésekre vonatkozik.

Isztria megye képviselőivel Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is találkozott. Megállapodtak, hogy a Vajdaság napjai rendezvényt jövő év májusában tartják meg Isztriában.

Isztria
Pásztor István
Újvidék
tartományi képviselőház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.