Ugrás a tartalomra

Ivica Dačić a srebrenicai határozattervezetről: Harcolunk a döntés ellen!

2024.04.18
16:17
2024.04.18
16:25
Forrás
Szerbiai RTV
Nincs olyan népirtás, amit az ENSZ Közgyűlése által a srebrenicai határozattervezetet aláíró országok ne követtek volna el - mondta Ivica Dačić.

Szerbia külügyminisztere hangsúlyozta, harcolni fognak a döntés ellen. Németország, Ruanda és Bosznia-Hercegovina tegnap bemutatták a határozattervezet nulladik változatát - mondta el a szerb külügyminiszter.

Ivica Dačić kifejtette, hogy nem volt egyetértés a határozatot tekintve az országok között. Szerbia külügyminisztere kiemelte, sok ország ellenezte azt a módot, ahogy ez a szöveg elfogadásra került, de ennek ellenére nem mutatkozott igény annak megvitatására.

Mint ahogy beszámoltunk róla, a tervek szerint az Egyesült Nemzetek Szervezete elé kerül egy határozat arról, hogy július 11-e a srebrenicai népirtás áldozatainak nemzetközi emléknapja legyen.

népirtás
ENSZ
Ivica Dačić
Srebrenica

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.