Ugrás a tartalomra

Kilenc tartományi parlamenti képviselője lesz a VMSZ-nek

2024.01.14
13:27
2024.04.17
13:33
Forrás
Facebook
A Tartományi Választási Bizottság ma hirdette ki a vajdasági parlamenti választás végeredményeit. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke közösségi oldalán mondott köszönetet a polgároknak.

Bejegyzésében azt írta: a VMSZ, a választók bizalmának köszönhetően, a tartományi képviselőház harmadik számú ereje. Jó munkát kívánok a kilenc fős új frakciónknak, a választóknak pedig köszönöm a hatalmas támogatást!

Juhász Bálint, a párt tartományi listavezetője is köszönetet mondott. Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, péntektől a köztársasági választások eredményei is hivatalosak: 64 747 szavazattal 6 mandátumot szereztünk. Nem csak megőriztük, növeltük is a vajdasági magyar közösség politikai érdekérvényesítő erejét! Köszönjük a hatalmas támogatást! - zárta sorait a politikus.

tartományi parlament
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Dr. Pásztor Bálint

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.