Ugrás a tartalomra

Komolyabb erőfeszítéseket vár el az Európai Bizottság Szerbiától

2023.06.13
17:03
2023.06.13
17:20
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Bizottság közzétette a szerbiai jogállamiságról szóló jelentését. Eszerint az országnak több erőfeszítést kellene tennie a jogállamiság terén.

Egyebek mellett az igazságszolgáltatás, a korrupció elleni küzdelem és a sajtószabadság területén is van még tennivalója Szerbiának - írják. A dokumentum megállapítja, hogy a korrupció elleni küzdelem terén 2022-ben kis mértékben nőtt az ilyen ügyekben hozott jogerős ítéletek száma, valamint az új nyomozások száma is. Ami a sajtószabadságot illeti, a szólásszabadság gyakorlásának környezetét tovább kell javítani. Bár a hatóságok gyorsan reagálnak az újságírók elleni támadásokra, mégis folytatódnak az újságírók elleni fenyegetések. A jelentés rámutat továbbá arra, hogy a szerb hatóságok jó együttműködést alakítottak ki az Interpollal, az Europollal és az Eurojusttal is.

Európai Bizottság
EU-integráció

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.