Ugrás a tartalomra

A koszovói elnök szerint a nemzetközi közösség nem tartotta be szavát

2017.10.10
08:49
2017.10.10
08:55
Forrás
MTI
Hashim Thaci: az euroatlanti integráció felgyorsítását, valamint a vízumkényszer eltörlését ígérték Pristinának

Hashim Thaci koszovói elnök szerint a nemzetközi közösség nem tartotta be szavát, amikor az euroatlanti integráció felgyorsítását, valamint a vízumkényszer eltörlését ígérte Pristinának cserébe azért, ha az felállítja az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg által elkövetett háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróságot - jelentette hétfőn a Koha Ditore című pristinai napilap internetes oldalán.

A koszovói elnök hozzátette, a nemzetközi közösség azt is megígérte, hogy segíteni fogja Koszovó belépését az UNESCO-ba, illetve nem gördít akadályt a koszovói hadsereg felállítása elé, de ezek közül semmi sem valósult meg. A Koszovói Felszabadítási Hadsereg által elkövetett háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság tavaly állt fel, eddig azonban még senki ellen nem kezdődött eljárás. A koszovói konfliktus idején a becslések szerint mintegy tízezren vesztették életüket, és több mint 1700-an eltűntek.

Thaci
Koszovó
NATO

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.