Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Minél több rendőr kerüljön ki a nemzeti közösségek soraiból

2023.05.23
15:11
2023.05.24
10:23
Forrás
Pannon RTV
Ülésezik a szerbiai parlament. A fő téma az elmúlt időszakban történt tömeggyilkosságokkal kapcsolatos, beleértve az ország biztonsági helyzetét. Ennek kapcsán szólalt fel a köztársasági képviselőházban Kovács Elvira.

A parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője kiemelte, részletesen meg kell vizsgálni a történeteket, számolni kell a következményekkel, továbbá el kell érni azt, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő. Kovács Elvira arról is szólt, hogy a VMSZ üdvözli az állam által meghozott intézkedéseket, amelyek az erőszak visszaszorítását célozzák meg. A rendőrök számának növelésével kapcsolatban a politikus elmondta, fontos lenne, ha a nemzeti közösségekből is kerülnének ki hatósági emberek.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mindenekelőtt a hivatalos nyelvhasználathoz való jog tiszteletben tartása, a nemzeti kisebbségek arányos képviselete, de a társadalomba vetett bizalom növelése érdekében is, mivel a bizalmat közösen kell építenünk, beleértve a többségi nemzet, valamint a nemzeti közösségek tagjait is. Ezért is fontos, hogy minél több nemzeti kisebbséghez tartozó rendőr dolgozzon a rendőrségen.”

Vajdasági Magyar Szövetség
rendőr
szerbiai parlament

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.