Ugrás a tartalomra

Macron: Ne kételkedjenek abban, hogy az EU felkarolja Szerbiát

2024.04.08
21:02
2024.04.09
11:38
Forrás
Szerbiai RTV
A francia elnök az Élysée-palotában fogadta a szerb államfőt.

Ne kételkedjenek abban, hogy az EU felkarolja Szerbiát - nyilatkozta Emmanuel Macron az Aleksandar Vučićtyal folytatott tárgyalását követően Párizsban. A francia elnök az Élysée-palotában fogadta a szerb államfőt. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Macron a régió jövője szempontjából Koszovó fontosságát hangsúlyozta. A Belgrád és Pristina közti eddigi megállapodások minden pontjának végrehajtásáról gondoskodni fog Franciaország - mondta a francia elnök. Koszovónak tiszteletben kell tartania a szerb lakossága iránt vállalt kötelezettségeit. Hozzátette, nagyra becsüli azt, hogy Szerbia kiáll Bosznia-Hercegovina egysége mellett.

Aleksandar Vučić megköszönte Macronnak, hogy akkor is meghallgatja Szerbia álláspontját, ha nem ért vele egyet vagy pont az ellenkezőjét gondolja. Európában és a világban ritkák az ilyen vezetők - fogalmazott a szerb elnök. Aláhúzta, az ohridi és brüsszeli megállapodásokból még semmit sem teljesített Pristina. A Szerb Községek Közösségének megalakítása prioritás, viszont még nem mozdult el a holtpontról - emelte ki Vučić.

Emmanuel Macron

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.