Ugrás a tartalomra

A magyarországi ellenzéki pártok is megemlékeztek '56-ról

2019.10.23
20:59
2020.01.31
18:28
Forrás
hirado.hu, mti
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „hazafias ellenzék” létrehozására szólított fel Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

1956 üzenete a mai „zöld küzdelemnek” is szól - mondta Kendernay János, az LMP társelnöke a főváros I. kerületében lévő Mansfeld Péter-emlékműnél. A Magyar Liberális Párt közleményében azt írta: a 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Toroczkai László arról beszélt a magyar fővárosban, hogy a bolsevizmus napjainkban bal liberalizmusként jelenik meg. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke pedig azt emelte ki, a demokráciáért újra és újra meg kell harcolni. A független és szabad Magyarország igényét nevezte 1956 máig érvényes üzenetének a Jobbik elnöke, Sneider Tamás a párt október 23-ai megemlékezésén a budapesti Corvin közben.

megemlékezés
ellenzék
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.