Ugrás a tartalomra

Marinika Tepić a tömeggyilkosságokat vizsgáló parlamenti bizottság elnöke

2023.07.18
21:12
2023.07.18
21:18
Forrás
Pannon RTV
A bizottság az ellenzék kérésére alakult. Biljana Pantić Pilját, a Szerb Haladó Párt köztársasági parlamenti képviselőjét a testület alelnökévé nevezték ki.

A vizsgálóbizottságnak 30 napon belül be kell szereznie minden adatot, nyilatkozatot és értesítést, amely lehetővé teszi az intézmények esetleges mulasztásairól szóló jelentés elkészítését, és a tragédiák megismétlődésének megakadályozását célzó intézkedések megtételét. Május 3-án a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskola hetedik osztályos tanulója fegyverrel megölt nyolc diákot és egy iskolai alkalmazottat, többeket pedig megsebesített. A tizedik áldozat egy diák, aki később belehalt sérüléseibe. Egy nappal később egy 21 éves férfi nyolc embert megölt és 14-et megsebesített Smederevo és Mladenovac területén lévő falvakban. Egy másik személy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Marinika Tepić
tömeggyilkosságokat vizsgáló parlamenti bizottság
Vladislav Ribnikar Általános Iskola

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.