Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek a Szerbia számára fontos tárgyalások Párizsban

2024.04.08
12:03
2024.04.08
15:13
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt nyilatkozta újságíróknak a francia fővárosban Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić államfő Párizsból azt üzente, hogy az Emmanuel Macron francia elnökkel ma este esedékes közös sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentheti a Rafale vadászgépek beszerzését a Szerbiai Katonaság számára. A szerb államfő kétnapos franciaországi tartózkodásának elején a Dassault cég képviselőivel tárgyalt, amely a szóban forgó vadászgépeket gyártja, és az egyeztetések során nemcsak a Rafale vadászgépek beszerzéséről esett szó, hanem a jövőbeni további hadiipari együttműködésről is.

Vučić azt mondta, reményei szerint Macronnal az elkövetkező 15-20 napban szerződéseket írnak alá, és hozzáfognak azok megvalósításához. A szerb államfő úgy értékelt, hogy a Rafale vadászgépek beszerzése komoly erősítést jelentene Szerbiának.

Aleksandar Vučić
Párizs
Emmanuel Macron

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.