Ugrás a tartalomra

Módosítják a illegális bevándorlók feltartóztatására vonatkozó szabályokat Olaszországban

2023.09.16
09:07
2023.09.16
09:12
Forrás
MTI
Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy az utóbbi hetekben rekordot döntő migrációs áramlat miatt rendkívüli intézkedéseket kívánnak bevezetni.

Az Olaszországba illegálisan belépő migránsok feltartóztatását, ellenőrzött táborokban elhelyezését és kiutasítását jelentette be Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök. A hétfői kormányülésen módosítják a illegális bevándorlók feltartóztatására vonatkozó szabályokat: az országba törvénytelenül belépők esetében 18 hónapra emelik a zárt táborba zárásuk idejét. A bevándorlók az itteni központokban adhatják be az esetleges menedékkérelmet, és csak ennek pozitív elbírálása után hagyhatják el a tábort. Az olasz miniszterelnök hangoztatta, hogy Európában mostanáig a vita kizárólag arról szólt, hogyan lehet befogadni az illegálisan érkezőket, és miként lehet szabályozni a 27 tagállam közötti elosztásukat. Ezzel szemben Róma teljes paradigmaváltást szorgalmaz: az emberkereskedők és a tömeges migráció megállítását, valamint szétosztás helyett a külső határok védelmét - tette hozzá Meloni.

Az idei év eleje óta több mint 127 ezren érkeztek az olaszországi partokra. Tavaly ugyanezen időszakban valamivel több mint 66 ezren.

Olaszország
migránsválság
Giorgia Meloni

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.