Ugrás a tartalomra

Népszavazást tartanak Észak-Koszovóban a polgármesterek leváltásáról

2024.04.21
07:43
2024.04.21
14:03
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbek bojkottot jelentettek.

Arról dönthetnek a szavazók, hogy leváltják-e az albán nemzetiségű községi vezetőket, akiket tavaly választott meg néhány százaléknyi helyi albán. A Szerb Lista habár támogatta a leváltási petíciót, most bojkottra kérte az embereket, és ezt azzal indokolta, hogy valótlan számú szavazó szerepel a választói névjegyzékben, mivel a pristinai kormányzat zaklatása következtében a szerbek jelentős része elköltözött Észak-Koszovóból. Ezen kívül kamerás megfigyelést használnak, ami az eddigi gyakorlatban nem így volt, és egyéb hiányosságok is vannak - tették hozzá a Szerb Lista vezetői.

népszavazás
Koszovó
Észak-Koszovó

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.