Ugrás a tartalomra

Nikolić Szarajevóban a régió országainak együttműködését szorgalmazta

2016.05.29
08:56
Nyílt megbeszélésekre van szükség a régióban - mondta Tomislav Nikolić, Szerbia elnöke Délkelet-Európa 100 vezető üzletemberének találkozóján Szarajevóban
Nyílt megbeszélésekre van szükség a régióban - mondta Tomislav Nikolić, Szerbia elnöke Délkelet-Európa 100 vezető üzletemberének találkozóján Szarajevóban. Egyebek mellett arról beszélt, vajon az, hogy egy ország az Európai Unió tagjává válik, elég-e ahhoz, hogy azután ne figyeljen oda a többi, csatlakozásra váró államra, sőt akadályozza őket az EU felé vezető úton - utalva Horvátországra. Nikolić elmondta, Szerbia mindenkinek segítségére szeretne lenni, aki az unióba tart, hozzátéve, hogy aggódik amiatt, hogy Macedónia, valamint Bosznia és Hercegovina csatlakozási tárgyalásai megtorpantak. Az elnök arról is beszélt, hogy Szerbia továbbra is kitart az álláspontja mellett, miszerint nem akar a NATO tagjává válni. (RTS)
Tomislav Nikolić
Szarajevó

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.