Ugrás a tartalomra

Nincs meglepetés: kettejük közül kerül ki az új amerikai elnök

2024.03.13
10:50
Forrás
RTS, hirado.hu
Joe Biden és Donald Trump között dől el, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A régi riválisok idén november 5-én tehát ismét találkoznak az amerikai elnökválasztáson.

1912 óta ez lesz az első alkalom, hogy két amerikai elnök indul a posztért.

A helyi média jelentése szerint Biden keddre 1968 pártdelegált támogatását szerezte meg, így biztosította helyét a Demokrata Párt elnökjelöltjeként. A 81 éves elnöknek nem volt kihívója a pártban, így biztos volt, hogy ő lesz a demokrata párti jelölt. Hivatalosan augusztusban, az Illinois állambeli Chicagóban választják majd meg elnökjelöltnek.

Trump is keddre szerezte meg a Republikánus Párt elnökjelöltségéhez szükséges delegált támogatását 1215 támogatóval. A 77 éves Trump maradt az egyetlen republikánus jelölt, miután minden kihívója visszalépett. A Republikánus Párt hivatalos jelöltállító egyezménye júliusban lesz a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban.

Az eredmény tehát azt jelenti, hogy az amerikai választók nyolc hónap múlva a 2020-as elnökválasztás visszavágójával néznek szembe.

Donald Trump
Joe Biden
amerikai elnök

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.