Ugrás a tartalomra

Orbán: Öröm volt meglátogatni Donald Trump elnököt

2024.03.09
07:25
2024.03.09
15:59
Forrás
Pannon RTV
Személyesen tárgyalt pénteken Donald Trump korábbi amerikai elnökkel Floridában Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül folytattak megbeszéléseket Trumppal és munkatársaival. Öröm volt ma meglátogatni Donald Trump elnököt – írta Orbán közösségi oldalán találkozójukat követően.

Olyan vezetőkre van szükségünk a világban, akiket tisztelnek, és békét hozhatnak. Ő is közéjük tartozik! Jöjjön vissza, és hozzon békét, elnök úr! – tette hozzá a magyar kormányfő. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program.

Nem ez volt egyébként az első csúcstalálkozó a két politikus között. Elnökként Donald Trump 2019-ben fogadta Orbán Viktort a Fehér Házban, de 2022-ben is találkoztak. Trump az elmúlt hetek előválasztási kampányban is többször elismerően nyilatkozott Orbán Viktorról. A magyar kormányfő pedig a béke garanciájának nevezte a volt amerikai elnököt.

Orbán és Trump találkozójának az is jelentőséget és aktualitást ad, hogy a szuperkeddi előválasztási eredmények után szerdán biztossá vált, hogy a novemberi elnökválasztáson Joe Biden elnök kihívója Donald Trump lesz.

Orbán Viktor többnapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban, ahol csütörtökön neves amerikai közszereplők előtt tartott előadást Washingtonban, ahol a Heritage alapítvány vendége volt. Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett.

Orbán Viktor
Donald Trump

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.