Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

2024.04.19
19:43
2024.04.19
19:59
Forrás
Pannon RTV
Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

A magyar kormányfő kiemelte: a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre, a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak - hangsúlyozta.

„Úgy tűnik, ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot. Barátaim, de van még ennél nagyobb feladat is. Brüsszelben ma háborúpárti többség van. Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről és minden felől háborús készülődést látok. A NATO-főtitkár NATO-missziót akar fölállítani. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba. Beszélek velük, hallom őket, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják.”

Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk - mondta Orbán Viktor.

Az elmúlt két évben Magyarországnak ki kellett gazdálkodnia a háborús energiaárakat, mert a házakat és a lakásokat fűteni kell, a gazdaságot, az ipart működtetni kell, mondta Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra is kitért, hogy Magyarország egyetlen olyan lépést sem tett, amely belevitte volna az országot az orosz-ukrán háborúba.

„Mindenfajta nyomásgyakorlás, mindenfajta fenyegetőzés, és mindenfajta zsarolási szándék ellenére kívül tudtuk tartani a háborún Magyarországot. Nem sodródtunk bele a háborúba, és megtudtuk őrizni Magyarország és a magyar emberek biztonságát. Pedig volt és van is nyomás rajtunk bőven, kívülről és belülről egyaránt.”

Hozzátette, Magyarország az egyetlen, amely soha nem szállított a háborúba újabb emberáldozatokat okozó, és a háborút időben vagy térben kiterjesztő fegyvereket. A béke iránt egy szuverenista és jobboldali fordulat kell Európában, és ehhez a Fidesznek, mint Európa legerősebb politikai családjának hozzá kell járulnia, emelte ki Szijjártó. Minél többen leszünk az Európai Parlamentben, annál jobban hozzá tudunk ehhez járulni, mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Június 9-én tehát a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz, vissza kell térni a józan ész talajára és véget kell vetni a világháborús készülődésnek - zárta gondolatait.

Orbán Viktor
Fides-KDNP
Fidesz
Magyarország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.