Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: választások lesznek szerte a világban, amiket meg kell nyerni

2024.04.25
13:33
2024.04.26
10:29
Forrás
Pannon RTV
Harmadik alkalommal szervezték meg Budapesten a CPAC Hungaryt, a legnagyobb konzervatív seregszemlét. A jobboldali vezetők kétnapos találkozójának főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt.

Rend, szabadság, biztonság - ez az ami összeköti a CPAC Hungary résztvevőit - mondta nyitóbeszédében Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta, a júniusi európai parlamenti választások és a novemberi amerikai elnökválasztás fontosságát, hiszen, mint fogalmazott, mindkét esetben gyökeres változásra van szükség.

„Három a magyar igazság, hiszen ez már a harmadik CPAC Hungary, ugye az első CPAC Hungary 2022-ben egy kinyújtott kéz volt, melyet szerencsére számos tengerentúli és európai konzervatív rázott meg rendesen. Az Isten, haza, család hármas egységét akkor olyan civilizációs minimumként ajánlottunk barátaink figyelmébe, melyek védelme összeköt minket. A rákövetkező, a tavalyi CPAC mindenre alapozva, mondjuk úgy, hogy a jobboldali konektivitiről szólt, az együttműködés mélyítéséről, arról, hogy eszünkbe véssük együtt erő vagyunk, de csakis együtt vagyunk erő. Idén pedig akcióba lendülünk.”

Matt Schlapp, a CPAC Foundation és az amerikai konzervatív unió elnöke a többi között reményét fejezte ki, hogy Donald Trumpot novemberben újra megválasztják az USA elnökévé. Ez hozzájárul ahhoz, hogy megszűnjön a migránsáradat, amely veszélyezteti Amerikát, megszűnjön az a félelem érzet, amit a jelenlegi amerikai demokrata párti hatalom szít - fogalmazott.

Az esemény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt.

„Idén, ha az Úristen is úgy akarja lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát. Lezárhatjuk a progresszív, liberális hegemóniára épülő világrendet. Barátaim, a progresszív, liberális világszellem úgy ahogy van elbukott. Háborúkat, káoszt és békétlenséget, összeomló gazdaságot és zűrzavart hozott a világra, zűrzavart a nemzetközi politikában, elszegényedést a családoknak, romló közbiztonságot az utcákon és a tereken.”

A cél a szuvenerista világrend visszaállítása, abban ugyanis a valódi szuverén maga a nép - fogalmazott Orbán. A család, a nemzet kell hogy képezze az értékrendet - hangsúlyozta.

A rendezvényen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, Vicsek Annamária, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, a VMSZ alelnöke, Fremond Árpád, az MNT elnöke és Kovács Elvira, a szerb köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke is részt vesz.

Orbán Viktor
választások
CPAC Hungary
Budapest

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.