Ugrás a tartalomra

Öt napig New Yorkban tárgyal Aleksandar Vučić

2024.04.21
09:50
2024.04.21
13:26
Forrás
Pannon RTV
New Yorkban tárgyal Aleksandar Vučić az ENSZ Misszió koszovói jelentésének bemutatása előtt. A hat hónapos jelentést hétfőn mutatják be a szervezet Biztonsági Tanácsa előtt.

A koszovói helyzet mellett egyeztet majd a srebrenicai határozatról, amelyről a tagországok május 2-án döntenek. A szerb elnök öt napot tartózkodik majd az amerikai világvárosban, ahol intenzív diplomáciai harc várja az ország nemzeti érdekeinek védelme érdekében. A szerb államfő a koszovói jelentésről azt mondta, hogy nem mutat valós képet az ott uralkodó helyzetről.

Antonio Guteres ENSZ-főtitkár kijelentette, hogy nőtt a feszültség Belgrád és Pristina között, és ennek oka, hogy a dinár helyett az eurót vezették be fizetőeszközként. Hozzátette, ezt a kérdést a párbeszéd keretében kell megoldani az Európai Unió közvetítésével, ráadásul a Szerb Községek Közösségének kérdése már 11 éve húzódik. A helyzetet tovább bonyolítja a polgármester-választás négy észak-koszovói községben. Felszólított arra, hogy mielőbb meg kell tartani a szavazást, hogy valamennyivel rendeződjön a helyzet.

A szerb elnök a srebrenicai határozat kapcsán leszögezte, hogy az tovább rontja majd a viszonyokat a térségben. Kicsi Szerbia esélye, de harcolni fog és nem lesz akkora győzelme a határozat előterjesztőinek - tette hozzá Vučić.

New York
Srebrenica
Koszovó
Antonio Guteres
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.