Ugrás a tartalomra

Pásztor István nem támogatja, hogy az év végéig rendkívüli parlamenti választásokat tartsanak

2023.04.28
14:58
2023.04.28
15:03
Forrás
politika.rs
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke nem támogatja azt az elképzelést, hogy az év végéig rendkívüli parlamenti választásokat tartsanak.

A Politika napilapnak adott interjújában azt mondta, hogy ez politikailag nem célszerű.

Pásztor kitért a a VMSZ májusi tisztújító közgyűlésére is. Amennyiben javasolnak, és azt hiszem, ezt sokan megteszik, akkor elfogadom a jelöltséget és folytatom a munkámat, amennyire erőm és a körülményeim engedik, nyilatkozta Pásztor István.

A folytatásban elmondta, a vajdasági magyar közösséget a szerb állam teljes mértékben támogatja identitásának ápolásában, gazdasági és társadalmi megerősödésében, az anyanyelvű oktatás és kultúra fejlesztésében. Mindez sokkal lassabb és nehezebb lett volna a magyar kormány erőteljes segítsége nélkül, és lehetetlen a Szerb Köztársaság őszinte megértése és támogatása, és különösen Aleksandar Vučić államfő támogatása nélkül, szögezte le Pásztor István.

rendkívüli parlamenti választás
tisztújítás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.