Ugrás a tartalomra

Potápi Árpád János: a bukovinai székelyek és népek élővé teszik kultúrájukat

2023.08.05
20:21
2023.08.05
20:30
Forrás
MTI
A bukovinai székelyek és a bukovinai népek élővé teszik kultúrájukat - mondta a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár Bonyhádon, a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztiválon.

    Potápi Árpád János - aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is - köszöntőjében felidézte: a fesztiválon, amelyet idén 34. alkalommal, Bonyhádon pedig 1997 óta rendeznek meg, a valaha Bukovinában élt, illetve a ma is ott élő népek kultúráját ünneplik.
    Az eseményt hagyományosan több helyszínen, a romániai Hosszúmezőn (Campulung Moldovanesc), az ukrajnai Csernovicban, a lengyelországi Jastrowiében és Bonyhádon rendezik meg. A pénteken kezdődött, háromnapos bonyhádi fesztiválon csaknem harminc székely, lengyel és román hagyományőrző tánccsoport, zenekar lép fel, köztük Dél-Erdélyből és az Al-Duna mellől érkezett székelyek.

Bonyhád
Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál
Fidesz

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.