Ugrás a tartalomra

Potápi Árpád János: a nemzeti identitás megerősítésében a sport az egyik legkiválóbb eszköz

2024.02.17
11:55
Forrás
MTI
A nemzeti identitás megerősítésében a sport az egyik legkiválóbb eszköz, mely az egészséges életmódra való nevelésnek is fontos része - mondta Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár a székelyföldi Hargitafürdőn.

A 11. Konzul Kupán az államtitkár kiemelte: az amatőr síversenyen részt vevő gyerekek nemcsak a sport egészségre jótékony hatásaiban részesülnek, hanem közösséget is alkotnak. „Amikor a sportról és a közösségről beszélünk, ne felejtsük el, hogy Székelyföldön az egyik legnemzetibb sport a sísport közel egy évszázada" - mutatott rá.

Gyurta Dániel úszó, olimpiai bajnok elmondta: az olimpiai mozgalomban is azzal küzdenek, hogy a gyerekeket, a fiatalokat elhívják a modern világ eszközei, a telefon, a számítógépes játékok elől. „A sportot igenis lehetőségként tudjuk nekik biztosítani, és higgyék el, ha azt mondom, nincs könnyű dolgunk" - fogalmazott.
 

Potápi Árpád János
Konzul Kupa

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.