Ugrás a tartalomra

A rendőrség számára ismert a férfi, aki megtámadta Sergej Trifunovićot

2020.06.01
14:36
2020.06.01
14:46
Forrás
Szerbiai RTV
Ugyanez az ember szidalmazta korábban Aleksandar Vučićot.

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta, a rendőrség számára ismert az a férfi, aki bántalmazta a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjét. A támadó ugyanaz a személy, aki előzőleg szidalmazta Aleksandar Vučić szerb elnököt is - tette hozzá a belügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy egyesek nyilvánvalóan elégedetlenek, amiért Sergej Trifunović a választásokon való részvétel mellett döntött, és haragjukat ily módon fejezik ki. Hozzátette, bár a Szerb Haladó Párt nem osztja a Szabad Polgárok Mozgalmának elveit és értékrendjét, az erőszakot ellenzi. Természetesen a választási ciklus végéig fokozottan követjük majd az összejöveteleket - tette hozzá Stefanović. Ugyanakkor felkérte mindazokat, akik bármilyen politikai rendezvényt szerveznek, hogy jelentsék be az eseményeiket, mert a rendőrség csak így biztosíthat védelmet számukra. Az erőszak nem engedélyezett és nem békélhetünk meg vele - üzente.

Sergej Trifunovićot, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjét tegnap támadták meg Belgrádban. Az eset akkor történt, amikor támogatói aláírásokat gyűjtött a választáson való részvételhez. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Knez Mihailo utcában zajlott a rendbontás. A rendőrség két személyt állított elő az ügyben. A gyanú szerint Ž. A. rövidebb vita után megütötte Sergej Trifunovićot, amit egy másik incidens követett, amikor veszekedés tört ki M. Đ. és a sértett között, viszont itt nem volt fizikai bántalmazás. A rendőrségnek sikerült megakadályoznia a komolyabb összetűzést. Az eljárás további menetéről az illetékes ügyészség dönt majd. Sergej Trifunović újságíróknak azt nyilatkozta, hogy bojkottra buzdító személy támadta meg.

Sergej Trifunović
támadás
Választások 2020

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.